Как се определя петцифрена заплата на директор на болница, която официално

...
Как се определя петцифрена заплата на директор на болница, която официално
Коментари Харесай

Как се определя петцифрена заплата за директор на болница на загуба питат лекари министъра |

Как се дефинира петцифрена заплата на директор на болница, която публично е на загуба, питат лекарите от Български лекари за ново опазване на здравето в отворено писмо, изпратено до министъра на опазването на здравето, шефа на Националната здравноосигурителна каса и ръководителя на парламентарната комисия по опазване на здравето във връзка разкритите от .

Те упорстват за отговор на въпроса обикновено ли е съответствие 30:1 като разлика в заплащането сред обособените клинични пътеки.

Предложението им е въвеждане на общоприетата за Европейски Съюз относителна тежест при финансирането на медицинските услуги.

Пълният текст на писмото гласи:

" Директори на лечебни заведения и... шефове на лечебни заведения, госпожи и господа.

Любопитни разлики в заплащането на болничните шефове, господин министър, господин шеф, г-жо ръководител.

Имате ли мнение, за какво се разрешава подобен дисонанс във връзка с финансирането на обособените специалности в болничната помощ? Твърде високо ли са оценени процедурите в региона на кардиологията, или са прекомерно ниско тези в педиатрията? Понятието относителна тежест при финансирането на здравната активност приказва ли Ви нещо? А понятията европейски стандарт и правдивост?

Според Вас настоящото съответствие 30:1, като разлика в заплащането сред обособените посоки („ клинични пътеки " ) обикновено ли е ?

Нашето градивно предложение е да се вкара общоприетата за Европейския съюз относителна тежест при финансирането на медицинските услуги . Ако се реализира това, нищо чудно един ден в системата да има функциониращи и частни педиатрични звена, като явен симптом за това, че нещата вървят към положително.

Също по този начин задаваме въпроса по какъв начин се дефинира месечното заплащане на един шеф, който получава 5-цифрена месечна заплата, а в същото време болничното заведение публично е на загуба и виждаме медицински сестри на митингите против ниското възнаграждение?

Апропо, докога ще се разрешава изпълнителните шефове на лечебни заведения да се раздират сред административната си и клинична активност? Помислете и за тяхното здраве.

P.S. Ако не знаете отговора на тези въпроси, може да попитате и ня#КОЙ различен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР